

Piec elektryczny do pizzerii z komorą modułową 35 cm (dwukomorowy) jest uniwersalnym wyborem! Stanowi idealne rozwiązanie dla osób poszukujących wszechstronnego pieca o wielu możliwościach, który jest nie tylko przyjazny dla użytkownika, ale także oferuje doskonałą wydajność pieczenia pod względem jakości i wydajności.
Dzięki wysokiej wydajności, różnym konfiguracjom jedno- i dwu komorowym oraz doskonałej relacji jakości do ceny, piec do pizzy Millennium Valido Evo 435/2 jest idealnym modułowym piecem elektrycznym do pizzy do każdego środowiska pracy. Stanowi idealne rozwiązanie dla osób poszukujących wszechstronnego pieca o wielu możliwościach, który jest nie tylko przyjazny dla użytkownika, ale także oferuje doskonałą wydajność pieczenia pod względem jakości i wydajności. Millennium Valido: idealny partner dla Twojej pizzerii!
Średnia wydajność godzinowa* |
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
|
Pizza ø 30-35cm 64/h |
Pizza ø 50cm 10/h |
Tacka 60x40cm 6/h |
|
*Podane wartości są wartościami średnimi i przybliżonymi. |
Aby dostosować się do wszelkich wymagań, piec ten jest dostępny ze sterowaniem elektromechanicznym (E) lub cyfrowym (D) oraz drzwiami otwieranymi do góry (opcja). Zamiast płyty szamotowej, możesz wybrać powierzchnie pieczenia wykonaną z metalu, która idealnie nadaje się do wypieku na blachach do pieczenia.
Moc znamionowa (do 17,5 kW na komorę - mod. 935) zapewnia najwyższą wydajność pieczenia. Dzięki zewnętrznej strukturze ze stali nierdzewnej wypieka produkty do koloru idealnego złocistego brązu
Idealny do masowej produkcji: do 72 pizz na godzinę w przypadku modelu jedno-komorowego (935) lub np. 96 pizz na godzinę w przypadku korzystania z modelu dwu-komorowego (2 x635). Dane dla pizz o średnicy 35 cm.
W każdej chwili możesz sprawdzić wypiek, wybierając idealne parametry, aby upiec pizzę swoich marzeń. Pizzę można piec bezpośrednio na płycie szamotowej (pieczenie bezpośrednie) lub na blasze (pieczenie pośrednie).
Aby wypiekać na najwyższym poziomie, możesz kontrolować nie tylko temperaturę w komorze pieczenia, ale niezależnie kontrolować moc grzałek dolnych i górnych, optymalizując w ten sposób zużycie energii.
Doskonały stosunek ceny do jakości sprawia, że ten piec jest najlepszym wyborem, jeśli planujesz otworzyć pizzerię lub rozwinąć swój biznes.
W dół - standard, Do góry - opcja
Manualnie obsługiwane sterowanie elektroniczne (TEN MODEL)Grzałki dolne i górne niezależnie sterowane za pomocą 5 – pozycyjnego potencjometru (skok co 20% mocy znamionowej grzałek). Wyposażony w elektroniczne elementy sterujące do kontroli temperatury (dokładność 1 °C) i wyświetlacz LED do jej odczytu oraz wyłącznik główny i włącznik oświetlenia komory. |
![]() |
![]() |
Sterowanie cyfroweDzięki przyjaznemu dla użytkownika pokrętłu wyboru, cyfrowy panel sterowania umożliwia łatwy wybór wszystkich parametrów; w odróżnieniu od wersji elektromechanicznej zapewnia dodatkowe funkcje: zaplanowane włączenie, timer pieczenia, program czyszczenia, bardziej precyzyjna kontrola pracy grzałek komory, funkcję eko (optymalizacja zużycia energii poprzez utrzymywanie zadanej temperatury w komorze pieczenia) |
*wysokość komina
Piec jest standardowo bez podstawy. Jest możliwość dokupienia dedykowanej podstawy pod piec. Wybór możecie Państwo dokonać zaglądając niżej w sekcję „podobne produkty”
Przewidywany czas dostawy: 1-10 dni roboczych.
Dokładna informacja zostanie udzielona po wcześniejszym kontakcie.