SERIA S to najbardziej zaawansowany i konfigurowalny piec na świecie, perfekcyjny do idealnego wypieku pizzy, chleba, ciastek i różnego rodzaju wypieków. Dostosuj serię, wybierając wymiary, liczbę i typ komory do wypieku cukierniczych, materiał na powierzchnię wypiekową (blat ogniotrwały lub tłoczona stalowa deska lub kamień do pieczenia), otwieranie drzwi, stal lub Wykończenie ikon i wiele więcej. Zużycie energii zmniejszone o 35% i szybkość pieczenia zwiększone o 20% to cechy, które sprawiają, że seria S to ewolucja w pieczeniu. Profesjonalny piec dla tych, którzy chcą rozszerzyć swoją działalność za pomocą jednego narzędzia
OEM - Piec do pizzy modułowy jednokomorowy MILLENIUM VALIDO 635L AEM
Modułowy piec do pizzy OEM MILLENIUM VALIDO EVO 635L 1-komorowy z manualnie obsługiwanym sterowaniem elektronicznym i drzwiami otwieranymi do góry
Piec elektryczny do pizzerii z komorą modułową 35 cm (jedno- i dwukomorowy) jest uniwersalnym wyborem! Stanowi idealne rozwiązanie dla osób poszukujących wszechstronnego pieca o wielu możliwościach, który jest nie tylko przyjazny dla użytkownika, ale także oferuje doskonałą wydajność pieczenia pod względem jakości i wydajności.
Dzięki wysokiej wydajności, różnym konfiguracjom jedno- i dwu komorowym oraz doskonałej relacji jakości do ceny, piec do pizzy Millennium Valido Evo 635L/1 jest idealnym modułowym piecem elektrycznym do pizzy do każdego środowiska pracy. Stanowi idealne rozwiązanie dla osób poszukujących wszechstronnego pieca o wielu możliwościach, który jest nie tylko przyjazny dla użytkownika, ale także oferuje doskonałą wydajność pieczenia pod względem jakości i wydajności. Millennium Valido: idealny partner dla Twojej pizzerii!
Średnia wydajność godzinowa* |
|||
Pizza ø 30-35cm 48/h |
Pizza ø 50cm 10/h |
Tacka 60x40cm 6/h |
|
*Podane wartości są wartościami średnimi i przybliżonymi. |
WSZECHSTRONNOŚĆ
Aby dostosować się do wszelkich wymagań, piec ten jest dostępny ze sterowaniem elektromechanicznym (E) lub cyfrowym (D) oraz drzwiami otwieranymi do góry (opcja). Zamiast płyty szamotowej, możesz wybrać powierzchnie pieczenia wykonaną z metalu, która idealnie nadaje się do wypieku na blachach do pieczenia.
ZAPAS MOCY
Moc znamionowa (do 17,5 kW na komorę - mod. 935) zapewnia najwyższą wydajność pieczenia. Dzięki zewnętrznej strukturze ze stali nierdzewnej wypieka produkty do koloru idealnego złocistego brązu
BARDZO WYSOKA WYDAJNOŚĆ
Idealny do masowej produkcji: do 72 pizz na godzinę w przypadku modelu jedno-komorowego (935) lub np. 96 pizz na godzinę w przypadku korzystania z modelu dwu-komorowego (2 x635). Dane dla pizz o średnicy 35 cm.
SPERSONALIZOWANE PIECZENIE
W każdej chwili możesz sprawdzić wypiek, wybierając idealne parametry, aby upiec pizzę swoich marzeń. Pizzę można piec bezpośrednio na płycie szamotowej (pieczenie bezpośrednie) lub na blasze (pieczenie pośrednie).
KONTROLA MOCY I ZUŻYCIA ENERGII
Aby wypiekać na najwyższym poziomie, możesz kontrolować nie tylko temperaturę w komorze pieczenia, ale niezależnie kontrolować moc grzałek dolnych i górnych, optymalizując w ten sposób zużycie energii.
STOSUNEK JAKOŚCI DO CENY
Doskonały stosunek ceny do jakości sprawia, że ten piec jest najlepszym wyborem, jeśli planujesz otworzyć pizzerię lub rozwinąć swój biznes.
OPCJE OTWIERANIA DRZWI
W dół - standard, Do góry - opcja
Cechy charakterystyczne:
- Niezależne, piętrowalne moduły z oddzielnym podłączeniem elektrycznym
- Panel sterowania chłodzony wentylatorem
- Front, drzwi i uchwyt wykonane ze stali nierdzewnej
- Komora pieczenia ze stali nierdzewnej
- Panoramiczne drzwi z szybą
- Izolacja pieca i drzwi wykonana ze specjalnie obrobionej wełny kamiennej i włókna
- Powierzchnia do pieczenia z płyty szamotowej o grubości 19 mm
- Maksymalna temperatura robocza400 °C
- Ręcznie resetowany termostat bezpieczeństwa
- Osłona zmniejszająca utratę ciepła po otwarciu drzwi komory (zdejmowana)
- Oświetlenie wewnętrzne z lampą halogenową
- Regulowany otwór wentylacyjny, w tym zewnętrzny przewód kominowy
- Możliwość otwierania drzwi w dół lub w górę (opcja)
- Zewnętrzny okap neutralny lub z wyciągiem mechanicznym (opcja) oraz zdalną regulacją prędkości
Manualnie obsługiwane sterowanie elektroniczne (TEN MODEL)Grzałki dolne i górne niezależnie sterowane za pomocą 5 – pozycyjnego potencjometru (skok co 20% mocy znamionowej grzałek). Wyposażony w elektroniczne elementy sterujące do kontroli temperatury (dokładność 1 °C) i wyświetlacz LED do jej odczytu oraz wyłącznik główny i włącznik oświetlenia komory. |
Sterowanie cyfroweDzięki przyjaznemu dla użytkownika pokrętłu wyboru, cyfrowy panel sterowania umożliwia łatwy wybór wszystkich parametrów; w odróżnieniu od wersji elektromechanicznej zapewnia dodatkowe funkcje: zaplanowane włączenie, timer pieczenia, program czyszczenia, bardziej precyzyjna kontrola pracy grzałek komory, funkcję eko (optymalizacja zużycia energii poprzez utrzymywanie zadanej temperatury w komorze pieczenia) |
Dane techniczne:
- Model: MILLENIUM 635L AEM/1
- Waga netto: 156 [kg]
- Pobór mocy: 5,7 [kW/h]
- Napięcie: 400 [V] / 50 [Hz]
- Moc znamionowa: 12,8 [kW]
- Wymiary komory (Szer. x Gł. x Wys.): 113,6 x 73,8 x 10÷14 [cm]
- Wymiary zewnętrzne (Szer. x Gł. x Wys.): 146 x 97,2 x 39 (+19)* [cm]
*wysokość komina
UWAGA!
Piec jest standardowo bez podstawy. Jest możliwość dokupienia dedykowanej podstawy pod piec. Wybór możecie Państwo dokonać zaglądając niżej w sekcję „podobne produkty”
Przewidywany czas dostawy: 1-10 dni roboczych.
Dokładna informacja zostanie udzielona po wcześniejszym kontakcie.