Projekt
iDeck to podstawowe piece statyczne Moretti Forni do pizzy.
Monoblok z jedną lub dwiema komorami o wysokości 14 cm,
z płytą ogniotrwałą. iDeck osiąga temperaturę 450°C.
Dostępne w wersjach elektronicznych i elektromechanicznych,
obie łączące stal nierdzewną z matową czarną blachą.
Piece iDeck można łączyć w moduły z serieF: zestawiając
oba modele, możesz połączyć piec konwekcyjny z piecem
statycznym.
Operator otrzyma kompletne stanowisko do pieczenia pizzy,
ciasta, produktów piekarniczych i gastronomicznych na
powierzchni mniejszej niż 1 m², co zwiększa możliwości
rozwoju biznesu.
Główne cechy
iDeck może zawierać takie opcje, jak okap zbierający parę,
podstawę z półkami lub komorę rozrostu podgrzewaną do 60°C.
Drzwi z uchwytem na całej długości sprawiają, że obsługa jest
łatwa i bezproblemowa, a solidna sprężyna naciągowa drzwi
ułatwia otwieranie i zamykanie.
Wewnętrzne oświetlenie jest umieszczone w komorze tak,
aby chronić je przed uderzeniami i pęknięciami, a kąt padania
światła ułatwia podglądanie pieczonych produktów.
Właściwości techniczne
- Jednorodność pieczenia
- Specjalna perforowana powierzchnia ogniotrwała i gęste
rozmieszczenie elementów grzewczych gwarantują idealne
i równomierne pieczenie.
Wersja elektroniczna
Wersja elektroniczna iDeck zawiera ekskluzywną technologię
Dual-Power® do oddzielnego zarządzania mocą górną i dolną.
Wersja elektromechaniczna
Elektromechaniczna wersja iDeck obejmuje mechaniczną
kontrolę dwóch termostatów temperatury wewnętrznej
komory, osiągając równowagę pomiędzy doskonałą
wydajnością a maksymalną prostotą obsługi.