Modułowy piec do pizzy OEM MILLENIUM VALIDO EVO 635S 2-komorowy z manualnie obsługiwanym sterowaniem elektronicznym i drzwiami otwieranymi do góry
Piec elektryczny do pizzerii z komorą modułową 35 cm (dwukomorowy) jest uniwersalnym wyborem! Stanowi idealne rozwiązanie dla osób poszukujących wszechstronnego pieca o wielu możliwościach, który jest nie tylko przyjazny dla użytkownika, ale także oferuje doskonałą wydajność pieczenia pod względem jakości i wydajności.
Dzięki wysokiej wydajności, różnym konfiguracjom jedno- i dwu komorowym oraz doskonałej relacji jakości do ceny, piec do pizzy Millennium Valido Evo 635S/2 jest idealnym modułowym piecem elektrycznym do pizzy do każdego środowiska pracy. Stanowi idealne rozwiązanie dla osób poszukujących wszechstronnego pieca o wielu możliwościach, który jest nie tylko przyjazny dla użytkownika, ale także oferuje doskonałą wydajność pieczenia pod względem jakości i wydajności. Millennium Valido: idealny partner dla Twojej pizzerii!
Średnia wydajność godzinowa*
Pizza ø 30-35cm
96/h
Pizza ø 50cm
20/h
Tacka 60x40cm
12/h
*Podane wartości są wartościami średnimi i przybliżonymi.
WSZECHSTRONNOŚĆ
Aby dostosować się do wszelkich wymagań, piec ten jest dostępny ze sterowaniem elektromechanicznym (E) lub cyfrowym (D) oraz drzwiami otwieranymi do góry (opcja). Zamiast płyty szamotowej, możesz wybrać powierzchnie pieczenia wykonaną z metalu, która idealnie nadaje się do wypieku na blachach do pieczenia.
ZAPAS MOCY
Moc znamionowa (do 17,5 kW na komorę - mod. 935) zapewnia najwyższą wydajność pieczenia. Dzięki zewnętrznej strukturze ze stali nierdzewnej wypieka produkty do koloru idealnego złocistego brązu
BARDZO WYSOKA WYDAJNOŚĆ
Idealny do masowej produkcji: do 72 pizz na godzinę w przypadku modelu jedno-komorowego (935) lub np. 96 pizz na godzinę w przypadku korzystania z modelu dwu-komorowego (2 x635). Dane dla pizz o średnicy 35 cm.
SPERSONALIZOWANE PIECZENIE
W każdej chwili możesz sprawdzić wypiek, wybierając idealne parametry, aby upiec pizzę swoich marzeń. Pizzę można piec bezpośrednio na płycie szamotowej (pieczenie bezpośrednie) lub na blasze (pieczenie pośrednie).
KONTROLA MOCY I ZUŻYCIA ENERGII
Aby wypiekać na najwyższym poziomie, możesz kontrolować nie tylko temperaturę w komorze pieczenia, ale niezależnie kontrolować moc grzałek dolnych i górnych, optymalizując w ten sposób zużycie energii.
STOSUNEK JAKOŚCI DO CENY
Doskonały stosunek ceny do jakości sprawia, że ten piec jest najlepszym wyborem, jeśli planujesz otworzyć pizzerię lub rozwinąć swój biznes.
OPCJE OTWIERANIA DRZWI
W dół - standard, Do góry - opcja
Cechy charakterystyczne:
Niezależne, piętrowalne moduły z oddzielnym podłączeniem elektrycznym
Panel sterowania chłodzony wentylatorem
Front, drzwi i uchwyt wykonane ze stali nierdzewnej
Komora pieczenia ze stali nierdzewnej
Panoramiczne drzwi z szybą
Izolacja pieca i drzwi wykonana ze specjalnie obrobionej wełny kamiennej i włókna
Powierzchnia do pieczenia z płyty szamotowej o grubości 19 mm
Maksymalna temperatura robocza400 °C
Ręcznie resetowany termostat bezpieczeństwa
Osłona zmniejszająca utratę ciepła po otwarciu drzwi komory (zdejmowana)
Oświetlenie wewnętrzne z lampą halogenową
Regulowany otwór wentylacyjny, w tym zewnętrzny przewód kominowy
Możliwość otwierania drzwi w dół lub w górę (opcja)
Zewnętrzny okap neutralny lub z wyciągiem mechanicznym (opcja) oraz zdalną regulacją prędkości
Grzałki dolne i górne niezależnie sterowane za pomocą 5 – pozycyjnego potencjometru (skok co 20% mocy znamionowej grzałek). Wyposażony w elektroniczne elementy sterujące do kontroli temperatury (dokładność 1 °C) i wyświetlacz LED do jej odczytu oraz wyłącznik główny i włącznik oświetlenia komory.
Sterowanie cyfrowe
Dzięki przyjaznemu dla użytkownika pokrętłu wyboru, cyfrowy panel sterowania umożliwia łatwy wybór wszystkich parametrów; w odróżnieniu od wersji elektromechanicznej zapewnia dodatkowe funkcje: zaplanowane włączenie, timer pieczenia, program czyszczenia, bardziej precyzyjna kontrola pracy grzałek komory, funkcję eko (optymalizacja zużycia energii poprzez utrzymywanie zadanej temperatury w komorze pieczenia)
Dane techniczne:
Model: MILLENIUM 635S AEM/2
Waga netto: 322 [kg]
Pobór mocy: 11 [kW/h]
Napięcie: 400 [V] / 50 [Hz]
Moc znamionowa: 20,4 [kW]
Wymiary komory (Szer. x Gł. x Wys.): 75,9 x 108,8 x 10÷14 [cm]
Wymiary zewnętrzne (Szer. x Gł. x Wys.): 108,3 x 132,3 x 78 (+19)* [cm]
*wysokość komina
UWAGA!
Piec jest standardowo bez podstawy. Jest możliwość dokupienia dedykowanej podstawy pod piec. Wybór możecie Państwo dokonać zaglądając niżej w sekcję „podobne produkty”
OM08411
10 Przedmioty
Przewidywany czas dostawy: 1-10 dni roboczych. Dokładna informacja zostanie udzielona po wcześniejszym kontakcie.
Pierwszy na świecie piec z technologią Inclusive Technology™
serieX to jedyny piec o najniższym zużyciu energii, który sprawia, że pieczenie jest doskonałe, zrównoważone i dostępne dla każdego użytkownika. Seria X przenosi pieczenie na wyższy poziom!
Idealny dla każdego rodzaju biznesu: czy to restauracji, pizzerii, piekarni, cukierni, bistro, hotelu czy baru.
Zaprojektowany do idealnego pieczenia każdego produktu. Idealnie wzmacnia jego smak, aromat oraz jakość.
Wyjątkowa redukcja zużycia energii o 45% sprawia, że serieX jest najbardziej zrównoważonym piecem do każdego miejsca i przeznaczenia.
Od najbardziej doświadczonych profesjonalistów po mniej wyszkolonych operatorów - każdy może osiągnąć doskonałe pieczenie z serieX.
P60, P80, P120 to solidne i funkcjonalne piece wielofunkcyjne, dobrze izolowane dzięki zastosowaniu izolacji o wysokiej gęstości i dużej grubości, zapewniają maksymalną skuteczność w utrzymywaniu temperatury gwarantując idealne pieczenie.
Specjalna perforowana płyta ogniotrwała zmniejsza bezwładność cieplną: ciepło przepływa szybciej i jest optymalnie rozprowadzane na produkcie. Specjalne stalowe podłoże z wypustkami, idealny do pieczenia pośredniego, utrzymuje blachę lekko uniesioną, umożliwiając przepływ gorącego powietrza pod nią, zawsze gwarantując idealne i równomierne pieczenie. Dwie komory pieczenia P60E, P80E, P120E, każda ze szklanymi drzwiami i podwójnym oświetleniem wewnętrznym.
Ten funkcjonalny i stylowy piec AMALFI z okapem i bazą to doskonałe narzędzie do profesjonalnej kuchni. Jego kompaktowe rozmiary zewnętrzne pozwalają zaoszczędzić przestrzeń w kuchni. Piec zapewnia wydajne i profesjonalne nagrzewanie. To gwarantuje, że potrawy będą pieczone równomiernie i delikatnie z każdym użyciem.
Piec może być łatwo zamontowany i zapewnia optymalne warunki dla kucharzy. Dodatkowo, jego solidna konstrukcja z wysokiej jakości materiałów zapewnia trwałość i wytrzymałość przez długi czas.
Seria P to niezawodne urządzenia, które nie tylko ułatwiają pracę w kuchni, ale także dodają profesjonalnego uroku do przestrzeni kulinarnych. Niezależnie od tego, czy prowadzisz restaurację, kawiarnię czy piekarnię, ten piec jest doskonałym wyborem dla Twoich potrzeb!
SERIA S to najbardziej zaawansowany i konfigurowalny piec na świecie, perfekcyjny do idealnego wypieku pizzy, chleba, ciastek i różnego rodzaju wypieków. Dostosuj serię, wybierając wymiary, liczbę i typ komory do wypieku cukierniczych, materiał na powierzchnię wypiekową (blat ogniotrwały lub tłoczona stalowa deska lub kamień do pieczenia), otwieranie drzwi, stal lub Wykończenie ikon i wiele więcej. Zużycie energii zmniejszone o 35% i szybkość pieczenia zwiększone o 20% to cechy, które sprawiają, że seria S to ewolucja w pieczeniu. Profesjonalny piec dla tych, którzy chcą rozszerzyć swoją działalność za pomocą jednego narzędzia
Modułowy piec do pizzy OEM MILLENIUM VALIDO EVO 635S 1-komorowy ze sterowaniem cyfrowym i drzwiami otwieranymi do góry
Piec elektryczny do pizzerii z komorą modułową 35 cm (jedno- i dwukomorowy) jest uniwersalnym wyborem! Stanowi idealne rozwiązanie dla osób poszukujących wszechstronnego pieca o wielu możliwościach, który jest nie tylko przyjazny dla użytkownika, ale także oferuje doskonałą wydajność pieczenia pod względem jakości i wydajności.
Piece do pizzy ze sterowaniem elektronicznym lub manualnym iDeck
Prostota obsługi dzięki uchwytowi
wzdłuż całej szerokości komory
oraz sprężynom domykającym drzwi.
Innowacyjne sterowanie warunkami
pracy – Smart Baking – procentowe
sterowanie mocą grzałek górnych
i dolnych bez wpływu na temperaturę
w komorze (w modelach
ze sterowaniem elektronicznym)
Opatentowany perforowany szamot
gwarantuje doskonałą cyrkulację
powietrza pod pizzą
Oświetlenie halogenowe montowane
jest we wnęce, dzięki czemu
nie zmniejsza się powierzchnia
pracy i jest zabezpieczone przed
uszkodzeniami
Gęsto ułożone grzałki na całej
powierzchni komory gwarantują
równomierny wypiek
Możliwość zamówienia wielu akcesorii
takich jak: okap, podstawa, podstawa
z prowadnicami na kołach oraz
podstawa z komorą rozrostu
Elektryczny piec do pizzy modułowy trójkomorowy z generatorem pary OEM Supertop Vario 640S VA/3
PIECE DO PIZZY SUPERTOP VARIO - 1, 2 i 3 komorowy piec do pizzy to jeden z flagowych modeli marki OEM. Piec SUPERTOP VARIO to ulepszona wersja SUPERTOP z większą komorą na pizzę o średnicy do 40cm, wyższą komorą idealną do wyrobów piekarskich, wnęką całkowicie wyłożoną szamotem i posiada możliwość pieczenia z parą wodną , która idealnie nadaje się do piekarnictwa! Standardowe piece SUPTOP VARIO charakteryzują się wyższą temperaturą pracy, 7-calowym cyfrowym wyświetlaczem i obrotowymi elementami sterującymi do szybkiego wyboru i precyzyjną regulacją elementów grzejnych, grubych płyt szamotowych, możliwości obniżenia komory grzewczej i unikalny elektroniczny system do wyciągu dymu z komory.
Wersje z serii P zasilane gazem są wyposażone w specjalne
palniki, które gwarantują moc i doskonałe pieczenie,
nawet przy częstym otwieraniu drzwi. Rozgałęzione palniki są
umieszczone pod specjalną dwuwarstwową cegłą ogniotrwałą,
która dzięki szczelinie powietrznej rozprowadza ciepło,
zapewniając w ten sposób idealną równomierność wypieku.
Podwójna powierzchnia ogniotrwała
Powierzchnia do pieczenia w modelach z zasilaniem gazowym
jest zbudowana przy użyciu specjalnej podwójnej cegły
ogniotrwałej z przerwą powietrzną pośrodku dla rozproszenia
ciepła. W ten sposób płomień palnika nie styka się bezpośrednio z powierzchnią pieczenia (górna płyta ogniotrwała),
a jedynie z dolną płytą.
SERIA S to najbardziej zaawansowany i konfigurowalny piec na świecie, perfekcyjny do idealnego wypieku pizzy, chleba, ciastek i różnego rodzaju wypieków. Dostosuj serię, wybierając wymiary, liczbę i typ komory do wypieku cukierniczych, materiał na powierzchnię wypiekową (blat ogniotrwały lub tłoczona stalowa deska lub kamień do pieczenia), otwieranie drzwi, stal lub Wykończenie ikon i wiele więcej. Zużycie energii zmniejszone o 35% i szybkość pieczenia zwiększone o 20% to cechy, które sprawiają, że seria S to ewolucja w pieczeniu. Profesjonalny piec dla tych, którzy chcą rozszerzyć swoją działalność za pomocą jednego narzędzia
Elektryczny piec do pizzy modułowy dwukomorowy z generatorem pary OEM Supertop Vario 440 VA/2
PIECE DO PIZZY SUPERTOP VARIO - 1, 2 i 3 komorowy piec do pizzy to jeden z flagowych modeli marki OEM. Piec SUPERTOP VARIO to ulepszona wersja SUPERTOP z większą komorą na pizzę o średnicy do 40cm, wyższą komorą idealną do wyrobów piekarskich, wnęką całkowicie wyłożoną szamotem i posiada możliwość pieczenia z parą wodną , która idealnie nadaje się do piekarnictwa! Standardowe piece SUPTOP VARIO charakteryzują się wyższą temperaturą pracy, 7-calowym cyfrowym wyświetlaczem i obrotowymi elementami sterującymi do szybkiego wyboru i precyzyjną regulacją elementów grzejnych, grubych płyt szamotowych, możliwości obniżenia komory grzewczej i unikalny elektroniczny system do wyciągu dymu z komory.
Modułowy piec do pizzy OEM MILLENIUM VALIDO EVO 635L 1-komorowy z manualnie obsługiwanym sterowaniem elektronicznym i drzwiami otwieranymi do góry
Piec elektryczny do pizzerii z komorą modułową 35 cm (jedno- i dwukomorowy) jest uniwersalnym wyborem! Stanowi idealne rozwiązanie dla osób poszukujących wszechstronnego pieca o wielu możliwościach, który jest nie tylko przyjazny dla użytkownika, ale także oferuje doskonałą wydajność pieczenia pod względem jakości i wydajności.
Piece do pizzy ze sterowaniem elektronicznym lub manualnym iDeck
Prostota obsługi dzięki uchwytowi
wzdłuż całej szerokości komory
oraz sprężynom domykającym drzwi.
Innowacyjne sterowanie warunkami
pracy – Smart Baking – procentowe
sterowanie mocą grzałek górnych
i dolnych bez wpływu na temperaturę
w komorze (w modelach
ze sterowaniem elektronicznym)
Opatentowany perforowany szamot
gwarantuje doskonałą cyrkulację
powietrza pod pizzą
Oświetlenie halogenowe montowane
jest we wnęce, dzięki czemu
nie zmniejsza się powierzchnia
pracy i jest zabezpieczone przed
uszkodzeniami
Gęsto ułożone grzałki na całej
powierzchni komory gwarantują
równomierny wypiek
Możliwość zamówienia wielu akcesorii
takich jak: okap, podstawa, podstawa
z prowadnicami na kołach oraz
podstawa z komorą rozrostu
Elektryczny piec do pizzy modułowy jednokomorowy OEM Supertop Vario 640L/1
PIECE DO PIZZY SUPERTOP VARIO - 1, 2 i 3 komorowy piec do pizzy to jeden z flagowych modeli marki OEM. Piec SUPERTOP VARIO to ulepszona wersja SUPERTOP z większą komorą na pizzę o średnicy do 40cm, wyższą komorą idealną do wyrobów piekarskich, wnęką całkowicie wyłożoną szamotem i posiada możliwość pieczenia z parą wodną , która idealnie nadaje się do piekarnictwa! Standardowe piece SUPTOP VARIO charakteryzują się wyższą temperaturą pracy, 7-calowym cyfrowym wyświetlaczem i obrotowymi elementami sterującymi do szybkiego wyboru i precyzyjną regulacją elementów grzejnych, grubych płyt szamotowych, możliwości obniżenia komory grzewczej i unikalny elektroniczny system do wyciągu dymu z komory.
Ta strona używa plików cookie, w celu zapewnienia najlepszego doświadczenia podczas użytkowania.