Wielopoziomowe elektryczne piece do pizzy AMALFI
Projekt
Seria P to piece statyczne Moretti Forni, które wyróżniają się solidnością i wysoką izolacją: wyposażone w izolację o wysokiej gęstości oraz drzwi „do dużych obciążeń”. Piece z tej serii, mają elektroniczny układ sterowania, który gwarantuje doskonałe wyniki pieczenia. Cały system wsparty jest intuicyjnym panelem sterowania Moretti System Control, dzięki któremu piec łatwo można zaprogramować.
AMALFI - modułowy piec do bezpośredniego pieczenia o wyjątkowej stabilności temperaturowej:
- komora do pieczenia jest całkowicie wyłożona cegłą ogniotrwałą
- specjalna osłona przedni, która zapobiega utracie ciepła
- elementy grzewcze wewnątrz cegły ogniotrwałej dla lepszej cyrkulacji termicznej
- codzienny timer załączenia
- zarządzanie przerwami - funkcja ekonomiczna
- 20 personalizowanych programów
- zarządzanie temperaturą górną oraz dolną
- stworzony do bezpośredniego pieczenia na cegle ogniotrwałej
- timer pieczenia
- optymalna izolacja termiczna
Komora pieczenia w całości z cegły ogniotrwałej
Amalfi, z komorami zbudowanymi w całości z mikrochropowatego materiału ogniotrwałego, jest idealnym narzędziem do bezpośredniego pieczenia pizzy. Elementy grzejne są wkładane bezpośrednio do kamienia, aby zapewnić Amalfi idealne rozproszenie ciepła i niezwykłą zdolność do utrzymania temperatury, gwarantując zawsze idealną jakość pieczenia pizzy, nawet przy częstym otwieraniu drzwi. Elektroniczny panel sterowania umożliwia użytkownikowi ustawianie mocy góry i dołu, w tym timer załączenia, funkcji ekonomicznej i programów pieczenia.
Elementy grzewcze
Ekskluzywna technologia która charakteryzuje Amalfi, to elementy grzewcze umieszczone w kamieniu, które przyczyniają się do idealnego rozprowadzenia ciepła.