Piec 1-komorowy z okapem, bazą i komorą rozrostu 950x730 MORETTI FORNI MFX100ML - serieX

108 199,00 zł
Brutto

Pierwszy na świecie piec z technologią Inclusive Technology™

serieX to jedyny piec o najniższym zużyciu energii, który sprawia, że pieczenie jest doskonałe, zrównoważone i dostępne dla każdego użytkownika. Seria X przenosi pieczenie na wyższy poziom!

Idealny dla każdego rodzaju biznesu: czy to restauracji, pizzerii, piekarni, cukierni, bistro, hotelu czy baru.

Zaprojektowany do idealnego pieczenia każdego produktu. Idealnie wzmacnia jego smak, aromat oraz jakość.

Wyjątkowa redukcja zużycia energii o 45% sprawia, że serieX jest najbardziej zrównoważonym piecem do każdego miejsca i przeznaczenia.

Od najbardziej doświadczonych profesjonalistów po mniej wyszkolonych operatorów - każdy może osiągnąć doskonałe pieczenie z serieX.

Ilość
Ostatnie sztuki w magazynie

Gwarantowane bezpieczeństwo podczas płatności.

Design to funkcja 

Każdy wybór i każdy szczegół serieX uzasadnia kluczowy cel projektu, gwarantując wygodę w każdych warunkach i przez cały czas. Zaawansowany technologicznie uchwyt z antyseptycznym wykończeniem umożliwia pełne lub częściowe otwieranie podwójnych drzwi ze stali nierdzewnej i zapewnia zarówno dodatkową oszczędność energii, jak i redukcję emisji ciepła na operatora. Specjalne wykończenie Steel-X, zaawansowany technologicznie uchwyt, który umożliwia pełne lub częściowe otwarcie podwójnych drzwi oraz lustro wewnętrzne ze stali refleksyjnej sprawiają, że pieczone produkty są zawsze w centrum uwagi. Kultowa stylistyka podkreśla wyjątkowość serieX, sprawiając, że pasuje do każdego wnętrza. Konstrukcja gwarantuje wygodę w każdych warunkach i przez cały czas.

Innowacyjna technologia

Technologia staje się inkluzywna dzięki AnyChef™ Technology, innowacyjnemu zestawowi algorytmów, które automatycznie ustawiają idealny cykl, sugerując na wyświetlaczu najlepszą strefę do pieczenia. Proces pieczenia został zoptymalizowany dla każdego rodzaju produktu: pizzy, chleba, ciasta i produktów gastronomicznych. Cykle można również zintegrować z recepturą produktu w każdym szczególe: od rodzaju mąki i wielkości produktu po stopień nawodnienia i tekstury. Za pomocą intuicyjnych suwaków możesz dodatkowo dostosować parametry pieczenia. seriaX to prawdziwa rewolucja w gotowaniu: wypiek nie wymaga ciągłej kontroli, a operator może poświęcić się innym czynnościom oszczędzając czas pracy.

SmartDeck

Komora w każdej strefie wyposażona jest w specjalne czujniki, samoregulujące ciepło ponad 100 razy na sekundę w zależności od ilości oraz rodzaju pieczonego produktu. Idealne pieczenie bez interwencji operatora!

Adaptive BakinigTime

W przypadku pizzy czas pieczenia jest automatycznie dostosowywany do produktu i ilości zastosowanego ciepła. Procesem pieczenia zarządza skomplikowany algorytm: po zakończeniu sygnał dźwiękowy wskazuje właściwy moment na wyjęcie produktu z piekarnika.

Funkcje dodatkowe

  • Powierzchnia pieczenia z cegły ogniotrwałej
  • Drzwi otwierane w dół lub w górę (za dodatkową opłatą)
  • Drzwi dzielone z pełnym lub częściowym otwieraniem
  • Podwójne szyby w drzwiach z możliwością otwarcia w celu wyczyszczenia
  • Podwójne światło LED zabezpieczone przed przypadkowym uszkodzeniem
  • Regulowana przednia część okapu
  • Zimna obudowa dzięki systemowi CoolAround
  • Automatyczne określanie dokładnej lokalizacji produktu i aktywacja elementów grzewczych w odpowiednim obszarze dzięki funkcji FlexLoad
  • Niezależne zarządzanie górną i dolną mocą i temperaturą w komorze pieca zapewnia system DualPower+
  • Równoważenie mocy między przednia i tylną strefą pieca, podczas gdy piec kalibruje się między lewą i prawą strefą - funkcja DeltaPower+
  • Automatyczne włączanie na podstawie ustawionego czasu pieczenia - ReadyToGo Timer
  • Automatyczny program czyszczący PowerCleaning
  • Sonda wykorzystywana w cyklu pieczenia
  • Programowalny nawilżacz komory z możliwością regulacji pary
  • Odprowadzanie pary dzięki automatycznej przesłonie komina
  • Sterowanie i zarządzanie online za pośrednictwem RemoteMaster Hub

Nawilżacz komory 1,6 kW do pieca to koszt 7499.00PLN netto.

Drzwi komory otwieranie do góry to koszt 1499.00PLN netto.

MFX100ML
2 Przedmioty

Opis

Wymiary zewnętrzne
1420x1170(+280)x(H)1620
Wymiary komory
1 x 950x730x(H)160
Moc / Napięcie
1 x 8,8 kW / 400 V + 1 x 1,5 kW / 230 V

Przewidywany czas dostawy: 1-10 dni roboczych.
Dokładna informacja zostanie udzielona po wcześniejszym kontakcie.

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Dostępność: 10 Dostępny
Modułowy piec do pizzy OEM MILLENIUM VALIDO EVO 435 2-komorowy z manualnie obsługiwanym sterowaniem elektronicznym

Piec elektryczny do pizzerii z komorą modułową 35 cm (dwukomorowy) jest uniwersalnym wyborem! Stanowi idealne rozwiązanie dla osób poszukujących wszechstronnego pieca o wielu możliwościach, który jest nie tylko przyjazny dla użytkownika, ale także oferuje doskonałą wydajność pieczenia pod względem jakości i wydajności.

Dostępność: 5 Dostępny
Piece do pizzy ze sterowaniem elektronicznym lub manualnym iDeck

  • Prostota obsługi dzięki uchwytowi wzdłuż całej szerokości komory oraz sprężynom domykającym drzwi.
  • Innowacyjne sterowanie warunkami pracy – Smart Baking – procentowe sterowanie mocą grzałek górnych i dolnych bez wpływu na temperaturę w komorze (w modelach ze sterowaniem elektronicznym)
  • Opatentowany perforowany szamot gwarantuje doskonałą cyrkulację powietrza pod pizzą
  • Oświetlenie halogenowe montowane jest we wnęce, dzięki czemu nie zmniejsza się powierzchnia pracy i jest zabezpieczone przed uszkodzeniami
  • Gęsto ułożone grzałki na całej powierzchni komory gwarantują równomierny wypiek
  • Możliwość zamówienia wielu akcesorii takich jak: okap, podstawa, podstawa z prowadnicami na kołach oraz podstawa z komorą rozrostu
Dostępność: 5 Dostępny
Piece do pizzy ze sterowaniem elektronicznym lub manualnym iDeck

  • Prostota obsługi dzięki uchwytowi wzdłuż całej szerokości komory oraz sprężynom domykającym drzwi.
  • Innowacyjne sterowanie warunkami pracy – Smart Baking – procentowe sterowanie mocą grzałek górnych i dolnych bez wpływu na temperaturę w komorze (w modelach ze sterowaniem elektronicznym)
  • Opatentowany perforowany szamot gwarantuje doskonałą cyrkulację powietrza pod pizzą
  • Oświetlenie halogenowe montowane jest we wnęce, dzięki czemu nie zmniejsza się powierzchnia pracy i jest zabezpieczone przed uszkodzeniami
  • Gęsto ułożone grzałki na całej powierzchni komory gwarantują równomierny wypiek
  • Możliwość zamówienia wielu akcesorii takich jak: okap, podstawa, podstawa z prowadnicami na kołach oraz podstawa z komorą rozrostu
Dostępność: 5 Dostępny

SERIA S to najbardziej zaawansowany i konfigurowalny piec na świecie, perfekcyjny do idealnego wypieku pizzy, chleba, ciastek i różnego rodzaju wypieków. Dostosuj serię, wybierając wymiary, liczbę i typ komory do wypieku cukierniczych, materiał na powierzchnię wypiekową (blat ogniotrwały lub tłoczona stalowa deska lub kamień do pieczenia), otwieranie drzwi, stal lub Wykończenie ikon i wiele więcej. Zużycie energii zmniejszone o 35% i szybkość pieczenia zwiększone o 20% to cechy, które sprawiają, że seria S to ewolucja w pieczeniu. Profesjonalny piec dla tych, którzy chcą rozszerzyć swoją działalność za pomocą jednego narzędzia

Dostępność: 5 Dostępny

SERIA S to najbardziej zaawansowany i konfigurowalny piec na świecie, perfekcyjny do idealnego wypieku pizzy, chleba, ciastek i różnego rodzaju wypieków. Dostosuj serię, wybierając wymiary, liczbę i typ komory do wypieku cukierniczych, materiał na powierzchnię wypiekową (blat ogniotrwały lub tłoczona stalowa deska lub kamień do pieczenia), otwieranie drzwi, stal lub Wykończenie ikon i wiele więcej. Zużycie energii zmniejszone o 35% i szybkość pieczenia zwiększone o 20% to cechy, które sprawiają, że seria S to ewolucja w pieczeniu. Profesjonalny piec dla tych, którzy chcą rozszerzyć swoją działalność za pomocą jednego narzędzia

Dostępność: 5 Dostępny

Wielopoziomowe gazowe piece do pizzy


Technologia palnika

Wersje z serii P zasilane gazem są wyposażone w specjalne palniki, które gwarantują moc i doskonałe pieczenie, nawet przy częstym otwieraniu drzwi. Rozgałęzione palniki są umieszczone pod specjalną dwuwarstwową cegłą ogniotrwałą, która dzięki szczelinie powietrznej rozprowadza ciepło, zapewniając w ten sposób idealną równomierność wypieku.


Podwójna powierzchnia ogniotrwała

Powierzchnia do pieczenia w modelach z zasilaniem gazowym jest zbudowana przy użyciu specjalnej podwójnej cegły ogniotrwałej z przerwą powietrzną pośrodku dla rozproszenia ciepła. W ten sposób płomień palnika nie styka się bezpośrednio z powierzchnią pieczenia (górna płyta ogniotrwała), a jedynie z dolną płytą.

Dostępność: 5 Dostępny
Piece do pizzy ze sterowaniem elektronicznym lub manualnym iDeck

  • Prostota obsługi dzięki uchwytowi wzdłuż całej szerokości komory oraz sprężynom domykającym drzwi.
  • Innowacyjne sterowanie warunkami pracy – Smart Baking – procentowe sterowanie mocą grzałek górnych i dolnych bez wpływu na temperaturę w komorze (w modelach ze sterowaniem elektronicznym)
  • Opatentowany perforowany szamot gwarantuje doskonałą cyrkulację powietrza pod pizzą
  • Oświetlenie halogenowe montowane jest we wnęce, dzięki czemu nie zmniejsza się powierzchnia pracy i jest zabezpieczone przed uszkodzeniami
  • Gęsto ułożone grzałki na całej powierzchni komory gwarantują równomierny wypiek
  • Możliwość zamówienia wielu akcesorii takich jak: okap, podstawa, podstawa z prowadnicami na kołach oraz podstawa z komorą rozrostu
Dostępność: 5 Dostępny

SERIA S to najbardziej zaawansowany i konfigurowalny piec na świecie, perfekcyjny do idealnego wypieku pizzy, chleba, ciastek i różnego rodzaju wypieków. Dostosuj serię, wybierając wymiary, liczbę i typ komory do wypieku cukierniczych, materiał na powierzchnię wypiekową (blat ogniotrwały lub tłoczona stalowa deska lub kamień do pieczenia), otwieranie drzwi, stal lub Wykończenie ikon i wiele więcej. Zużycie energii zmniejszone o 35% i szybkość pieczenia zwiększone o 20% to cechy, które sprawiają, że seria S to ewolucja w pieczeniu. Profesjonalny piec dla tych, którzy chcą rozszerzyć swoją działalność za pomocą jednego narzędzia

Dostępność: 5 Dostępny

SERIA S to najbardziej zaawansowany i konfigurowalny piec na świecie, perfekcyjny do idealnego wypieku pizzy, chleba, ciastek i różnego rodzaju wypieków. Dostosuj serię, wybierając wymiary, liczbę i typ komory do wypieku cukierniczych, materiał na powierzchnię wypiekową (blat ogniotrwały lub tłoczona stalowa deska lub kamień do pieczenia), otwieranie drzwi, stal lub Wykończenie ikon i wiele więcej. Zużycie energii zmniejszone o 35% i szybkość pieczenia zwiększone o 20% to cechy, które sprawiają, że seria S to ewolucja w pieczeniu. Profesjonalny piec dla tych, którzy chcą rozszerzyć swoją działalność za pomocą jednego narzędzia

Dostępność: 5 Dostępny

SERIA S to najbardziej zaawansowany i konfigurowalny piec na świecie, perfekcyjny do idealnego wypieku pizzy, chleba, ciastek i różnego rodzaju wypieków. Dostosuj serię, wybierając wymiary, liczbę i typ komory do wypieku cukierniczych, materiał na powierzchnię wypiekową (blat ogniotrwały lub tłoczona stalowa deska lub kamień do pieczenia), otwieranie drzwi, stal lub Wykończenie ikon i wiele więcej. Zużycie energii zmniejszone o 35% i szybkość pieczenia zwiększone o 20% to cechy, które sprawiają, że seria S to ewolucja w pieczeniu. Profesjonalny piec dla tych, którzy chcą rozszerzyć swoją działalność za pomocą jednego narzędzia

Dostępność: 5 Dostępny

P60, P80, P120 to solidne i funkcjonalne piece wielofunkcyjne, dobrze izolowane dzięki zastosowaniu izolacji o wysokiej gęstości i dużej grubości, zapewniają maksymalną skuteczność w utrzymywaniu temperatury gwarantując idealne pieczenie.

Specjalna perforowana płyta ogniotrwała zmniejsza bezwładność cieplną: ciepło przepływa szybciej i jest optymalnie rozprowadzane na produkcie. Specjalne stalowe podłoże z wypustkami, idealny do pieczenia pośredniego, utrzymuje blachę lekko uniesioną, umożliwiając przepływ gorącego powietrza pod nią, zawsze gwarantując idealne i równomierne pieczenie. Dwie komory pieczenia P60E, P80E, P120E, każda ze szklanymi drzwiami i podwójnym oświetleniem wewnętrznym.

Dostępność: 10 Dostępny

Elektryczny piec do pizzy modułowy jednokomorowy OEM Supertop Vario 640S /1

PIECE DO PIZZY SUPERTOP VARIO - 1, 2 i 3 komorowy piec do pizzy to jeden z flagowych modeli marki OEM. Piec SUPERTOP VARIO to ulepszona wersja SUPERTOP z większą komorą na pizzę o średnicy do 40cm, wyższą komorą idealną do wyrobów piekarskich, wnęką całkowicie wyłożoną szamotem i posiada możliwość pieczenia z parą wodną , która idealnie nadaje się do piekarnictwa! Standardowe piece SUPTOP VARIO charakteryzują się wyższą temperaturą pracy, 7-calowym cyfrowym wyświetlaczem i obrotowymi elementami sterującymi do szybkiego wyboru i precyzyjną regulacją elementów grzejnych, grubych płyt szamotowych, możliwości obniżenia komory grzewczej i unikalny elektroniczny system do wyciągu dymu z komory.

Dostępność: 5 Dostępny

P60, P80, P120 to solidne i funkcjonalne piece wielofunkcyjne, dobrze izolowane dzięki zastosowaniu izolacji o wysokiej gęstości i dużej grubości, zapewniają maksymalną skuteczność w utrzymywaniu temperatury gwarantując idealne pieczenie.

Specjalna perforowana płyta ogniotrwała zmniejsza bezwładność cieplną: ciepło przepływa szybciej i jest optymalnie rozprowadzane na produkcie. Specjalne stalowe podłoże z wypustkami, idealny do pieczenia pośredniego, utrzymuje blachę lekko uniesioną, umożliwiając przepływ gorącego powietrza pod nią, zawsze gwarantując idealne i równomierne pieczenie. Dwie komory pieczenia P60E, P80E, P120E, każda ze szklanymi drzwiami i podwójnym oświetleniem wewnętrznym.

Dostępność: 10 Dostępny

Elektryczny piec do pizzy modułowy jednokomorowy OEM Supertop Vario 640L/1

PIECE DO PIZZY SUPERTOP VARIO - 1, 2 i 3 komorowy piec do pizzy to jeden z flagowych modeli marki OEM. Piec SUPERTOP VARIO to ulepszona wersja SUPERTOP z większą komorą na pizzę o średnicy do 40cm, wyższą komorą idealną do wyrobów piekarskich, wnęką całkowicie wyłożoną szamotem i posiada możliwość pieczenia z parą wodną , która idealnie nadaje się do piekarnictwa! Standardowe piece SUPTOP VARIO charakteryzują się wyższą temperaturą pracy, 7-calowym cyfrowym wyświetlaczem i obrotowymi elementami sterującymi do szybkiego wyboru i precyzyjną regulacją elementów grzejnych, grubych płyt szamotowych, możliwości obniżenia komory grzewczej i unikalny elektroniczny system do wyciągu dymu z komory.

Ta strona używa plików cookie, w celu zapewnienia najlepszego doświadczenia podczas użytkowania.