<h2>Opis produktu</h2> <p>Krajalnica do wędlin i serów marki <strong>YATO YG-03120</strong> o średnicy tarczy <strong>250mm.</strong></p><p>Przeznaczona jest <strong>dla profesjonalnych użytkowników</strong>. Szczególnie polecana jest do:</p><ul><li>zakładów gastronomicznych</li><li>restauracji</li><li>sklepów spożywczych</li><li>firm cateringowych</li></ul><p>Podstawa wykonana z <strong>wysokiej jakości stopu aluminium</strong> z anodyzowaną powierzchnią jest<strong> bardzo łatwa w czyszczeniu</strong> i w utrzymaniu w czystości. Dodatkową zaletą krajalnicy <strong>YATO</strong> jest <strong>demontowalny wózek</strong>, który można szybko odkręcić, co znacznie ułatwia dostęp do trudno dostępnych zakamarków i ułatwia wyczyszczenie ich z resztek krojonych produktów.</p><p><strong>Tarcza tnąca o średnicy 250mm</strong> umożliwia krojenie produktów o średnicy sięgającej <strong>do 180mm</strong>. Dzięki <strong>płynnej regulacji grubości krojenia</strong> możliwe jest cięcie<strong> plastrów o grubości od 0,2 do 12mm</strong>.</p><p>Silnik chłodzony powietrzem ma moc <strong>150W.</strong> Zapobiega to przeciążeniu maszyny i gwarantuje jej wysoką wydajność i długą żywotność.</p><p>Wózek zainstalowany na <strong>prowadnicach z łożyskami</strong> pracuje bardzo lekko i płynnie, znacznie redukując wysiłek podczas cięcia. Dodatkowo <strong>mechanizm tnący</strong>, czyli wózek i tarcza,<strong> ustawione są ukośnie. </strong>W ten sposób krojone produkty dociskane są do tarczy grawitacyjnie zmniejszając potrzebną do tego siłę. </p><p>Wbudowana <strong>ostrzałka pół-automatyczna</strong> umożliwia szybkie naostrznie tarczy tnącej bez konieczności jej demontażu.</p><p>Szczególną uwagę przyłożono także do kwestii bezpieczeństwa. <strong>Bryzgoszczelny włącznik</strong> zabezpiecza przed porażenim prądem podczas pracy oraz czyszczenia urządzenia. Dodatkowo zastosowana jest <strong>osłona zabezpieczająca tarczę tnącą</strong>, minimalizując ryzyko skaleczenia się. Poza tym wózek posiada specjalną <strong>przeźroczystą osłonę</strong> chroniącą przed przypadkowym włożeniem ręki w strefę cięcia.</p><p>Stabilność urządzenia podczas pracy zapewniają specjalne <strong>nóżki anty-poślizgowe.</strong></p> <h2>Parametry</h2> <ul> <li>Średnica [mm]: <b>250</b></li> <li>Wymiary (DxSxW) [cm]: <b>47x38x41</b></li> <li>Materiał: <b>AL</b></li> </ul>
YG-03120
Specyficzne kody
ean13
5906083005237
Przewidywany czas dostawy: 1-10 dni roboczych. Dokładna informacja zostanie udzielona po wcześniejszym kontakcie.
Wyposażenie zoptymalizowanej krajalnicy wyposażonej w nóż 195 mm przekonuje pod wieloma względami rozwiązaniami technicznymi. Wbudowany ukośnie nóż o wysokiej wydajności posiada dociskacz resztek, ostrzałkę do noża, prowadnicę plastra oraz – w celu zapewnienia bezpieczeństwa – podwójną osłonę noża i wyłącznik elektromagnetyczny.
Wyposażenie zoptymalizowanej krajalnicy wyposażonej w nóż 220 mm przekonuje pod wieloma względami rozwiązaniami technicznymi. Wbudowany ukośnie nóż o wysokiej wydajności posiada dociskacz resztek, ostrzałkę do noża, prowadnicę plastra oraz – w celu zapewnienia bezpieczeństwa – podwójną osłonę noża i wyłącznik elektromagnetyczny.
Profesjonalna krajalnica z linii Profi Line 300 marki Hendi. Doskonała do gastronomii oraz sklepów mięsnych. Posiada extra dużą moc idealną do carpaccio. Wysoka jakość wykonania naszych produktów to gwarancja satysfakcji. Wykonany z anodowanego aluminium. Silnik chłodzony powietrzem, zabezpieczony metalową pokrywą, który zapewnia wysoką wydajność. Odkręcana prowadnica ułatwiająca czyszczenie z resztek pozostałych po krojeniu.
Wyposażenie zoptymalizowanej krajalnicy wyposażonej w nóż 275 mm przekonuje pod wieloma względami rozwiązaniami technicznymi. Wbudowany ukośnie nóż o wysokiej wydajności posiada dociskacz resztek, ostrzałkę do noża, prowadnicę plastra oraz – w celu zapewnienia bezpieczeństwa – podwójną osłonę noża i wyłącznik elektromagnetyczny.
Wysoka wydajność i bezobsługowość w zakresie konserwacji – krajalnica z przekładnią i zintegrowaną ostrzałką jest przystosowana do krojenia wędlin i serów. Do profesjonalnego użytku w kuchniach gastronomicznych i zakładach masarskich.