Piec Neapolis 510°C, najmocniejszy piec elektryczny na świecie. Zaprojektowany przez firmę Moretti Forni specjalnie do pieczenia prawdziwej, neapolitańskiej pizzy. Wyjątkowe narzędzie do pieczenia, z nowoczesnym wzornictwem nawiązującym do tradycji. Neapolis: pierwszy na rynku elektryczny piec o cechach pieca opalanego drewnem. Piec Neapolis łączy w sobie wieki doświadczeń i umiejętności, które sprawiają, że pizza neapolitańska jest znanym na całym świecie symbolem stylu życia i żywności. Firma Moretti Forni na silnej podstawie tradycji opracowała nowe sposoby przekazywania doskonałości do każdego zakątka świata. Podróż rozpoczęła się od serca Neapolu, w którym narodziła się neapolitańska pizza.
OEM - Elektryczny piec do pizzy Neapolitańskiej DOME 530
Wysokowydajny elektryczny piekarnik kopułowy do pizzy neapolitańskiej
- Pizza Idealny do pieczenia pizzy neapolitańskiej i innych włoskich przysmaków.
- Projekt Klasyczny design pozwala na umieszczenie go "na widoku" w każdym pomieszczeniu.
- Temperatura Wysokie temperatury pieczenia można osiągnąć w bardzo krótkim czasie, a unikalna konfiguracja komory pieczenia zapewnia wyjątkową wydajność i maksymalną łatwość użytkowania.
- Personalizacja na zamówienie! Możliwość personalizacji koloru kamieni kopuły (jeśli jest dostępna) i nazwy umieszczonej z frontu.
Najwyższa moc zapewniająca wyjątkową wydajność pieczenia. Idealny do pieczenia pizzy w stylu neapolitańskim, a także innych, najróżniejszych rodzajów pizzy. Jego klasyczny wygląd sprawia, że idealnie nadaje się do umieszczenia w każdej restauracji. Wysokie temperatury pieczenia – do 530°C – oraz specjalny ośmiokątny kształt komory pieczenia gwarantują niezwykłą wydajność i sprawiają, że piec jest łatwy w użyciu.
ELEMENTY GRZEJNE
Zaprojektowanie specjalnie do pieca Dome górne i dolne grzałki komory gwarantują natychmiastową reakcję za każdym razem, gdy wymagana jest dodatkowa moc. Piec posiada również odsłonięte grzałki frontowe na podczerwień, co pozwala na pieczenie pizzy umieszczonej bardzo blisko wlotu pieca.
KOMORA PIECZENIA
Ośmiokątna komora pieczenia - jedyna w swoim rodzaju - pozwala na maksymalne wykorzystanie dostępnej powierzchni i sprawia, że piec jest niezwykle łatwy w obsłudze. Szerokość otworu wlotowego (51 cm), pozwala na jednoczesne pieczenie pizz różnej wielkości.
WYCIĄG WENTYLACYJNY
Pieczenie jest doskonałe, dzięki systemowi odprowadzania spalin umieszczonemu w przedniej części komory. Opary z pieczenia wydobywające się z otworu wlotowego komory są przechwytywane przez przedni okap.
OWALNY KSZTAŁ NA CAŁYM OBWODZIE, W TYM Z TYŁU PIECA
Półkulisty tył ułatwia umieszczenie pieca w rogu, bez względu na orientację przodu urządzenia.
POWIERZCHNIA DO PIECZENIA
Powierzchnia do pieczenia wykonana jest z „biscotto”, bardzo porowatej cegły, specjalnie obrobionej, która szybko się nagrzewa, długo zatrzymuje ciepło i poprawia jakość wypieku.
PŁYTA SZAMOTOWA
Komora pieczenia całkowicie pokryta płytą szamotową, pozwalającą na akumulację ciepła poprzez zwiększenie bezwładności cieplnej pieca.
PERSONALIZACJA NA ZAMÓWIENIE
Możliwość personalizacji koloru kamieni kopuły (jeśli jest dostępna) i nazwy umieszczonej z frontu.
STEROWANIE CYFROWE
Cyfrowy panel sterowania umożliwia łatwe ustawienie
wszystkich parametrów.
- Temperatura komory (maks. 530°C)
- Procentowa kontrola grzałek górnych i dolnych (0-100%)
- Frontowe grzałki
- Oświetlenie komory
- Timer
- Auto-start
- Program czyszczenia - Pyroliza
- Funkcja EKO
DANE TECHNICZNE:
- Model: DOME
- Waga netto: 500 [kg]
- Moc znamionowa: 16,3 [kW]
- Wymiary wewnętrzne (Szer. x Gł. x Wys.): 109 x 115,4 x 16,5 [cm]
- Wymiary zewnętrzne (Szer. x Gł. x Wys.): 150,2 x 155 x 80 [cm]
Jedną z zalet tego pieca jest możliwość łatwego transportu do lokalu.
Oto krótki filmik prezentujący sposób transportu.
UWAGA!
Piec jest standardowo bez podstawy. Jest możliwość dokupienia dedykowanej podstawy pod piec. Wybór możecie Państwo dokonać zaglądając niżej w sekcję „podobne produkty”
Przewidywany czas dostawy: 1-10 dni roboczych.
Dokładna informacja zostanie udzielona po wcześniejszym kontakcie.