JAKOŚĆ WYKONANIA
Zastosowaliśmy najlepsze materiały i innowacyjną technologię, aby chronić środowisko i ograniczyć zużycie energii. Piece Neapolis wyposażyliśmy w oprogramowanie sterujące maksymalną mocą 14,7 kW. Dzięki takiemu rozwiązaniu możliwe jest osiągnięcie najwyższej temperatury roboczej w zaledwie 1 godzinę i 45 minut, a także utrzymanie zużycia energii na minimalnym poziomie zaledwie 6,5 kW/h. Materiały izolacyjne, stylowe wykończenia ze stali nierdzewnej, otwór wykonany z wytrzymałego żeliwa, okap z czarnej stali, płyta szamotowa z gliny biscotto di Sorrento i zoptymalizowane elementy grzewcze to szczegóły decydujące o tym, że Neapolis to piec niedościgniony.
MOC, JAKIEJ POTRZEBUJESZ…
Doświadczenie pozwoliło nam skonstruować piec elektryczny, który jako jedyny w swojej kategorii osiąga najwyższą możliwą temperaturę 510 °C. Jako firma Moretti Forni jesteśmy pionierami na rynku. Nasz produkt umożliwia wypieczenie neapolitańskiej pizzy w niecałą minutę. Bez względu na to, czy w efekcie ma powstać pizza tradycyjna, czy krojona, z cienką skórką, na puszystym lub chrupkim cieście, piec Neapolis daje moc niezbędną do osiągnięcia wymarzonego rezultatu. To Ty decydujesz, jakiej temperatury potrzebujesz.
… DO IDEALNEJ PIZZY
Wszystkie rodzaje pizzy z idealnym efektem końcowym za każdym razem. Piec Neapolis to idealna pomoc w pizzerii. Wysoka moc, niezawodność i precyzja. Sterowanie mocą odbywa się za pomocą wyświetlacza elektronicznego, co oznacza, że można ustawić temperaturę zgodnie z wymogami i utrzymać ją przez wymagany czas, bez żadnych problemów. Połączenie rzemieślniczych umiejętności oraz inteligentnego sterowania wraz z opatentowanymi blachami oznacza, że można utrzymać idealną wilgotność do przygotowywania i wypiekania pizzy bez przerw.
PARAMETRY TECHNICZNE:
Kod: MFNEAPOLIS9
Wymiary:
- wysokość zewnętrzna (A) + komin : 1995 + 250 mm
- głębokość zewnętrzna + głębokość blatu (B) - 1842 mm
- szerokość zewnętrzna (C) - 1465 mm
- szerokość komory pieczenia (D) - 1125 mm
- waga - 725 kg
- powierzchnia pieczenia - 1,27 m2
- pojemność komory przy ∅330 mm pizzy - 9 sztuk
- zasilanie i moc - standard: 440V, 3N
- częstotliwość - 50-60 Hz
- moc maksymalne - 21,9 kW
- średnia pobierana moc - 6,8 kWh
- garownia - zasilanie: 230V; moc maksymalna: 1,5kW; średnia pobierana moc: 0,8 kWh
- ukryte kółka obrotowe - TAK
- dodatkowe prowadnice na blachy - TAK
Możliwość dokupienia dodatkowo ZESTAWU ŁOPAT DO PIECA NEAPOLIS - 3999.00 PLN netto.
KOMORA PIECZENIA
- ogniotrwała komora pieczenia, wyłożona w całości specjalnym kamieniem szamotowym
- góra komory ze specjalnej płyty szamotowej typu „BISCUIT”(biskwitowej) o grubości 55 mm. Płyta wypalana w temperaturze 1200˚C, z dużą ilością drobnych porów, dzięki którym równomiernie się nagrzewa, długo utrzymuje ciepło i równomiernie je oddaje do komory pieczenia Dzięki temu, że BISOIT leży na szamocie, temperatura jest lepiej rozprowadzana, a pizza się nie przypala. Można piec w każdym miejscu komory, a efekt będzie identyczny
- U góry w komorze znajduje się dodatkowo opuszczany przy pomocy łopaty do pizzy DEFLEKTOR, który zatrzymuje gorące powietrze w komorze. Wpływa na oszczędność energii. Jest to OPATENTOWANA TECHNOLOGIA MORETTI dostępna tylko w Piecu NEAPOLIS. DEFLEKTOR reguluje także ilość wilgoci w komorze:
– DEFLEKTOR uniesiony – pizza bardziej krucha
– DEFLEKTOR opuszczony – pizza bardziej wilgotna-miękka
- górne oraz dolne grzałki wykonane ze specjalnego drutu o zoptymalizowanym bilansie cieplnym umieszczone wewnątrz kamienia szamotowego bezpośrednio go nagrzewają bez zbędnych strat energetycznych i cieplnych
- podwójna i o wysokiej gęstości izolacja komory, zapobiega nadmiernemu nagrzewaniu się obudowy zewnętrznej
- izolacja z przegrodami termicznymi w technologii COOL
- AROUND Izolacja ta składa się z następujących warstw:
– pierwsza warstwa IZOLACJA
– druga warstwa przerwa powietrzna
– trzecia warstwa ponownie IZOLACJA
- halogenowe oświetlenie komory, odporne na wysoką temperaturę jest tak usytuowane, że nie przeszkadza w codziennej pracy
OBUDOWA ZEWNĘTRZNA
- obudowa wykończona w stylu postindustrialnym nadaje wyjątkowego charakteru każdemu pomieszczeniu – został zaprojektowany tak, aby mógł zostać wyeksponowany w sali obsługi gości
- wykonana ze stali pokrytej farbą epoksydową w wysokiej temperaturze, gwarantującej dobre przyleganie do stali oraz zachowanie wysokiej jakości przez wiele lat
- panel przedni pokryty specjalną powłoka FOSSILE robiącą wrażenie trójwymiarowości
- otwór komory pieca wykonany ze zdobionego żeliwa
- blat pod otworem komory wykonany z czarnego granitu o wymiarach 1084×330 mm – tworzy on przerwę termiczną
- zintegrowany z piecem okap w charakterystycznym kształcie i stylu neapolitańskim
- cylindryczny kanał spalinowy w czarnej obudowie ze stali nierdzewnej, ø200 mm
- zasłaniany przedni, cyfrowy panel sterowania
WYPOSAŻENIE STANDARDOWE
- specjalna izolowana pokrywa z nienagrzewającym się uchwytem zamykająca wejście do komory
- wewnętrzna ościeżnica wejścia do komory wykonana ze stali nierdzewnej
- Timer umożliwiający automatyczne załączanie pieca o wyznaczonej porze (np. przez przyjściem personelu, tak, aby piec był gotowy do pracy od pierwszej minuty otwarcia lokalu)
- ECO-STAND BY TECHNOLOGY® zmniejszający zużycie energii elektrycznej w czasie przerw w pracy
- możliwość zapisania 20 programów pieczenia
- wstępnie zapisane programy: wzrost temperatury, ustawienie średnie, ustawienie maksymalne, ustawienie parametrów w czasie czyszczenia
- termostat bezpieczeństwa
PANEL STEROWANIA
- maksymalna temperatura 510˚C
- elektroniczna regulacja temperatury niezależna dla dołu oraz góry komory
- termostat do monitorowania temperatury
- przedni panel z termometrami cyfrowymi chroniony zasuwą
UŻYTE TECHNOLOGIE:
Dual-Power Technology
Oddzielne i niezależne zarzadzanie górna i dolna mocą pieca.
Korzyści: Jednorodność pieczenia i idealna kalibracja ciepła.
Power-Booster Technology
Rezerwa dodatkowe] mocy do skutecznego zarzadzania szczytami w pracy. Eliminuje ryzyko utraty wydajności pieca z powodu większego obciążenia, co gwarantuje zawsze doskonałe pieczenie.
Korzyści: Zawsze doskonałe pieczenie, nawet podczas szczytów w pracy.
Moisture System
Zarządzanie przepływami powietrza w komorze pieca. Korzyści: Idealna kalibracja przepływów ciepła, dla maksymalnej oszczędności energii i najlepszej jakości pieczenia.
Eco-Standby Technology
Inteligentna funkcja ograniczająca zużycie energii podczas przerw w pracy: wystarczy jedno naciśniecie przycisku, aby piec natychmiast powrócił do normalnego trybu pracy.
Korzyści: oszczędność energii z zachowaniem wydajności pieca.
Cool-Around Technology
Ciepło jest zatrzymywane w komorze pieczenia przy jednoczesnym zachowaniu zimnej obudowy pieca, co zapewnia lepszą żywotność i bezpieczeństwo w miejscu pracy. Ekskluzywna opatentowana technologia przez Moretti Forni.
Korzyści: Świetna żywotność, maksymalne bezpieczeństwo.
Power-Cleaning System
Funkcja pyrolizy programowana na koniec dnia w celu łatwego i skutecznego usunięcia wszelkich pozostałości tłuszczu i brudu z powierzchni pieczenia.
Korzyści: Oszczędność czasu i maksymalne bezpieczeństwo użytkowników.