Piec do pizzy MORETTI FORNI NEAPOLIS 9

121 645,77 zł
Brutto

Piec Neapolis 510°C, najmocniejszy piec elektryczny na świecie. Zaprojektowany przez firmę Moretti Forni specjalnie do pieczenia prawdziwej, neapolitańskiej pizzy. Wyjątkowe narzędzie do pieczenia, z nowoczesnym wzornictwem nawiązującym do tradycji. Neapolis: pierwszy na rynku elektryczny piec o cechach pieca opalanego drewnem. Piec Neapolis łączy w sobie wieki doświadczeń i umiejętności, które sprawiają, że pizza neapolitańska jest znanym na całym świecie symbolem stylu życia i żywności. Firma Moretti Forni na silnej podstawie tradycji opracowała nowe sposoby przekazywania doskonałości do każdego zakątka świata. Podróż rozpoczęła się od serca Neapolu, w którym narodziła się neapolitańska pizza.

Ilość

Gwarantowane bezpieczeństwo podczas płatności.

JAKOŚĆ WYKONANIA

Zastosowaliśmy najlepsze materiały i innowacyjną technologię, aby chronić środowisko i ograniczyć zużycie energii. Piece Neapolis wyposażyliśmy w oprogramowanie sterujące maksymalną mocą 14,7 kW. Dzięki takiemu rozwiązaniu możliwe jest osiągnięcie najwyższej temperatury roboczej w zaledwie 1 godzinę i 45 minut, a także utrzymanie zużycia energii na minimalnym poziomie zaledwie 6,5 kW/h. Materiały izolacyjne, stylowe wykończenia ze stali nierdzewnej, otwór wykonany z wytrzymałego żeliwa, okap z czarnej stali, płyta szamotowa z gliny biscotto di Sorrento i zoptymalizowane elementy grzewcze to szczegóły decydujące o tym, że Neapolis to piec niedościgniony.

MOC, JAKIEJ POTRZEBUJESZ…

Doświadczenie pozwoliło nam skonstruować piec elektryczny, który jako jedyny w swojej kategorii osiąga najwyższą możliwą temperaturę 510 °C. Jako firma Moretti Forni jesteśmy pionierami na rynku. Nasz produkt umożliwia wypieczenie neapolitańskiej pizzy w niecałą minutę. Bez względu na to, czy w efekcie ma powstać pizza tradycyjna, czy krojona, z cienką skórką, na puszystym lub chrupkim cieście, piec Neapolis daje moc niezbędną do osiągnięcia wymarzonego rezultatu. To Ty decydujesz, jakiej temperatury potrzebujesz.

… DO IDEALNEJ PIZZY

Wszystkie rodzaje pizzy z idealnym efektem końcowym za każdym razem. Piec Neapolis to idealna pomoc w pizzerii. Wysoka moc, niezawodność i precyzja. Sterowanie mocą odbywa się za pomocą wyświetlacza elektronicznego, co oznacza, że można ustawić temperaturę zgodnie z wymogami i utrzymać ją przez wymagany czas, bez żadnych problemów. Połączenie rzemieślniczych umiejętności oraz inteligentnego sterowania wraz z opatentowanymi blachami oznacza, że można utrzymać idealną wilgotność do przygotowywania i wypiekania pizzy bez przerw.

PARAMETRY TECHNICZNE:
Kod: MFNEAPOLIS9
Wymiary:
- wysokość zewnętrzna (A) + komin : 1995 + 250 mm
- głębokość zewnętrzna + głębokość blatu (B) - 1842 mm
- szerokość zewnętrzna (C) - 1465 mm
- szerokość komory pieczenia (D) - 1125 mm
- waga - 725 kg
- powierzchnia pieczenia - 1,27 m2
- pojemność komory przy ∅330 mm pizzy - 9 sztuk
- zasilanie i moc - standard: 440V, 3N
- częstotliwość - 50-60 Hz
- moc maksymalne - 21,9 kW
- średnia pobierana moc - 6,8 kWh
- garownia - zasilanie: 230V; moc maksymalna: 1,5kW; średnia pobierana moc: 0,8 kWh
- ukryte kółka obrotowe - TAK
- dodatkowe prowadnice na blachy - TAK
 
Możliwość dokupienia dodatkowo ZESTAWU ŁOPAT DO PIECA NEAPOLIS - 3999.00 PLN netto.
 

KOMORA PIECZENIA

  • ogniotrwała komora pieczenia, wyłożona w całości specjalnym kamieniem szamotowym
  • góra komory ze specjalnej płyty szamotowej typu „BISCUIT”(biskwitowej) o grubości 55 mm. Płyta wypalana w temperaturze 1200˚C, z dużą ilością drobnych porów, dzięki którym równomiernie się nagrzewa, długo utrzymuje ciepło i równomiernie je oddaje do komory pieczenia Dzięki temu, że BISOIT leży na szamocie, temperatura jest lepiej rozprowadzana, a pizza się nie przypala. Można piec w każdym miejscu komory, a efekt będzie identyczny
  • U góry w komorze znajduje się dodatkowo opuszczany przy pomocy łopaty do pizzy DEFLEKTOR, który zatrzymuje gorące powietrze w komorze. Wpływa na oszczędność energii. Jest to OPATENTOWANA TECHNOLOGIA MORETTI dostępna tylko w Piecu NEAPOLIS. DEFLEKTOR reguluje także ilość wilgoci w komorze:

           – DEFLEKTOR uniesiony – pizza bardziej krucha

           – DEFLEKTOR opuszczony – pizza bardziej wilgotna-miękka

  • górne oraz dolne grzałki wykonane ze specjalnego drutu o zoptymalizowanym bilansie cieplnym umieszczone wewnątrz kamienia szamotowego        bezpośrednio go nagrzewają bez zbędnych strat energetycznych i cieplnych
  • podwójna i o wysokiej gęstości izolacja komory, zapobiega nadmiernemu nagrzewaniu się obudowy zewnętrznej
  • izolacja z przegrodami termicznymi w technologii COOL
  • AROUND Izolacja ta składa się z następujących warstw:

           – pierwsza warstwa IZOLACJA

           – druga warstwa przerwa powietrzna

           – trzecia warstwa ponownie IZOLACJA

  • halogenowe oświetlenie komory, odporne na wysoką temperaturę jest tak usytuowane, że nie przeszkadza w codziennej pracy

OBUDOWA ZEWNĘTRZNA

  • obudowa wykończona w stylu postindustrialnym nadaje wyjątkowego charakteru każdemu pomieszczeniu – został zaprojektowany tak, aby mógł zostać wyeksponowany w sali obsługi gości
  • wykonana ze stali pokrytej farbą epoksydową w wysokiej temperaturze, gwarantującej dobre przyleganie do stali oraz zachowanie wysokiej jakości przez wiele lat
  • panel przedni pokryty specjalną powłoka FOSSILE robiącą wrażenie trójwymiarowości
  • otwór komory pieca wykonany ze zdobionego żeliwa
  • blat pod otworem komory wykonany z czarnego granitu o wymiarach 1084×330 mm – tworzy on przerwę termiczną
  • zintegrowany z piecem okap w charakterystycznym kształcie i stylu neapolitańskim
  • cylindryczny kanał spalinowy w czarnej obudowie ze stali nierdzewnej, ø200 mm
  • zasłaniany przedni, cyfrowy panel sterowania

WYPOSAŻENIE STANDARDOWE

  • specjalna izolowana pokrywa z nienagrzewającym się uchwytem zamykająca wejście do komory
  • wewnętrzna ościeżnica wejścia do komory wykonana ze stali nierdzewnej
  • Timer umożliwiający automatyczne załączanie pieca o wyznaczonej porze (np. przez przyjściem personelu, tak, aby piec był gotowy do pracy od pierwszej minuty otwarcia lokalu)
  • ECO-STAND BY TECHNOLOGY® zmniejszający zużycie energii elektrycznej w czasie przerw w pracy
  • możliwość zapisania 20 programów pieczenia
  • wstępnie zapisane programy: wzrost temperatury, ustawienie średnie, ustawienie maksymalne, ustawienie parametrów w czasie czyszczenia
  • termostat bezpieczeństwa

PANEL STEROWANIA

  • maksymalna temperatura 510˚C
  • elektroniczna regulacja temperatury niezależna dla dołu oraz góry komory
  • termostat do monitorowania temperatury
  • przedni panel z termometrami cyfrowymi chroniony zasuwą
UŻYTE TECHNOLOGIE:
Dual-Power Technology 
Oddzielne i niezależne zarzadzanie górna i dolna mocą pieca.
Korzyści: Jednorodność pieczenia i idealna kalibracja ciepła. 
Power-Booster Technology 
Rezerwa dodatkowe] mocy do skutecznego zarzadzania szczytami w pracy. Eliminuje ryzyko utraty wydajności pieca z powodu większego obciążenia, co gwarantuje zawsze doskonałe pieczenie. 
Korzyści: Zawsze doskonałe pieczenie, nawet podczas szczytów w pracy. 
Moisture System 
Zarządzanie przepływami powietrza w komorze pieca. Korzyści: Idealna kalibracja przepływów ciepła, dla maksymalnej oszczędności energii i najlepszej jakości pieczenia.
Eco-Standby Technology 
Inteligentna funkcja ograniczająca zużycie energii podczas przerw w pracy: wystarczy jedno naciśniecie przycisku, aby piec natychmiast powrócił do normalnego trybu pracy. 
Korzyści: oszczędność energii z zachowaniem wydajności pieca. 
Cool-Around Technology 
Ciepło jest zatrzymywane w komorze pieczenia przy jednoczesnym zachowaniu zimnej obudowy pieca, co zapewnia lepszą żywotność i bezpieczeństwo w miejscu pracy. Ekskluzywna opatentowana technologia przez Moretti Forni. 
Korzyści: Świetna żywotność, maksymalne bezpieczeństwo. 
Power-Cleaning System 
Funkcja pyrolizy programowana na koniec dnia w celu łatwego i skutecznego usunięcia wszelkich pozostałości tłuszczu i brudu z powierzchni pieczenia. 
Korzyści: Oszczędność czasu i maksymalne bezpieczeństwo użytkowników.
MFNEAPOLIS9
5 Przedmioty

Przewidywany czas dostawy: 1-10 dni roboczych.
Dokładna informacja zostanie udzielona po wcześniejszym kontakcie.

2 innych produktów w tej samej kategorii:

Dostępność: 10 Dostępny

Wysokowydajny elektryczny piekarnik kopułowy do pizzy neapolitańskiej

  • Pizza Idealny do pieczenia pizzy neapolitańskiej i innych włoskich przysmaków.
  • Projekt Klasyczny design pozwala na umieszczenie go "na widoku" w każdym pomieszczeniu.
  • Temperatura Wysokie temperatury pieczenia można osiągnąć w bardzo krótkim czasie, a unikalna konfiguracja komory pieczenia zapewnia wyjątkową wydajność i maksymalną łatwość użytkowania.
  • Personalizacja na zamówienie! Możliwość personalizacji koloru kamieni kopuły (jeśli jest dostępna) i nazwy umieszczonej z frontu.
Dostępność: 5 Dostępny

Piec Neapolis 510°C, najmocniejszy piec elektryczny na świecie. Zaprojektowany przez firmę Moretti Forni specjalnie do pieczenia prawdziwej, neapolitańskiej pizzy. Wyjątkowe narzędzie do pieczenia, z nowoczesnym wzornictwem nawiązującym do tradycji. Neapolis: pierwszy na rynku elektryczny piec o cechach pieca opalanego drewnem. Piec Neapolis łączy w sobie wieki doświadczeń i umiejętności, które sprawiają, że pizza neapolitańska jest znanym na całym świecie symbolem stylu życia i żywności. Firma Moretti Forni na silnej podstawie tradycji opracowała nowe sposoby przekazywania doskonałości do każdego zakątka świata. Podróż rozpoczęła się od serca Neapolu, w którym narodziła się neapolitańska pizza.

Ta strona używa plików cookie, w celu zapewnienia najlepszego doświadczenia podczas użytkowania.