• Obecnie brak na stanie

Piec konwekcyjno - parowy Nano Max 20 x GN 2/1 lub 40 GN 1/1 z ekranem dotykowym, systemem myjącym i sondą

89 296,77 zł
Brutto

Piec konwekcyjno - parowy

Ilość
Obecnie brak na stanie

Gwarantowane bezpieczeństwo podczas płatności.

-odległość miedzy prowadnicami- 67 mm

-wymiary zewnętrzne- 1091x1183x(H)1900 mm

-ilość wentylatorów z autorewersem- 4

-moc/napięcie- 43,5 kW/400 V

-waga- 322 kg

PODSTAWOWE METODY GOTOWANIA I PIECZENIA W PIECACH

NANO MAX:

-Gotowanie konwekcyjne w suchym gorącym powietrzu w temperaturze 30-260°C

Metoda idealna szczególnie dla wypieków cukierniczych i piekarniczych

-Gotowanie w kombinacji gorącego powietrza i pary w temperaturze 30-230°C

Szczególnie polecana do pieczenia wszelkiego rodzaju mięs, ale także do wypieku chleba, gdzie podanie na początku wilgotnego

powietrza zagwarantuje chrupiącą skórkę

-Gotowanie na parze w temperaturze 35-130°C

Metoda idealna do gotowania warzyw, owoców, ryb, pyz wielkopolskich

-Gotowanie z użyciem sondy

Sonda służy do precyzyjnego kontrolowania temperatury wewnątrz potrawy podczas procesu gotowania.

Jest automatycznie zatrzymywana po osiągnięciu wymaganego stopnia gotowania

-Gotowanie z wykorzystaniem funkcji Delta T

Jest to udoskonalona metoda gotowania z sonda. Szczególnie przydatna przy pieczeniu większych porcji mięsa, takich jak np. szynka.

Pozwala na zachowanie takiej samej różnicy temperatury komory pieca oraz wewnątrz gotowanej potrawy przez cały cykl gotowania/pieczenia

-Gotowanie metoda Sous Vide

Gotowanie potraw w niskich temperaturach np. 63°C dla piersi kurczaka, czy 75°C dla mięsa wołowego. Potrawy umieszczone razem z przyprawami w próżniowych woreczkach foliowych podlegają wolnej obróbce termicznej, dzięki czemu zachowują wszystkie wartości odżywcze i aromaty.

Tak przygotowane potrawy charakteryzują się niezwykłą delikatnością. Do tego celu przeznaczone jest opcjonalna sonda o średnicy O1 mm

GŁÓWNE FUNKCJE I CECHY PIECÓW NANO MAX:

-Multi Level

Funkcja przydatna przy gotowaniu kilku potraw wymagających takich samych temperatur i stopnia zaparowania, ale rożnego czasu obróbki termicznej.

Multi Level pozwala gotować jednocześnie wszystkie potrawy, a piec sam poinformuje, która musimy wyjąc z komory pieca, gdy będzie już gotowa

-Multi launguage

Umożliwia zapisanie i odczytywanie nazw potraw w kilku językach. Dostępne języki m.in.: polski, rosyjski, czeski, angielski

-Port USB

Rozwiązanie szczególnie zalecane dla kuchni sieciowych. Wystarczy zaprogramować tylko jeden piec.

Do pozostałych można wgrać program za pośrednictwem portu USB

-WiFi

Umożliwia na odległość sterowanie i odczytywanie parametrów pracy pieca.

Dodatkowo, pozwala na pobieranie i wgrywanie nowych przepisów kulinarnych z chmury

-Inwerter

Dzięki inwerterowi silniki wentylatorów są praktycznie niezniszczalne.

Trwałość i niski poziom hałasu zapewnia bezszczotkowa budowa

-Gotowanie nocne

Możliwość ustawienia długiego czasu pracy pieca oraz ciągła kontrola wszystkich parametrów pozwala na samodzielne działanie urządzenia także w nocy.

Szczególnie przydatne do przyrządzania potraw wymagających długiej obróbki termicznej

-Cook & Hold

Czyli GOTUJ i UTRZYMUJ – technologia gotowania i utrzymaniapotraw przeznaczonych do wydania nawet za kilka godzin.

Polega na podawaniu w sposób cykliczny gorącego powietrza z przerwami

-Proofing

Funkcja pozwalająca piecowi pełnić role komory fermentacyjnej, czyli komory rozrostu

-Automatic Cooling

System przeznaczony do szybkiego obniżenia temperatury w komorze, w celu dostosowania do potrzeb kolejnej potrawy,

wymagającej niższej temperatury niż panująca w komorze

-Możliwość zapisania 120 programów, po 6 kroków każdy

Wystarczy wybrać jeden ze 120 programów i wcisnąć START.

Piec sam rozpocznie prace, precyzyjnie utrzymując wcześniej zapisane parametry

takie jak temperatura w komorze, temperatura wnętrza potrawy, czas gotowania, stopień wilgotności w każdym kroku całego cyklu

-Ustawienie czasu z dokładnością do 1 minuty

Możliwość ustawienia czasu pracy od 1 minuty do aż 999 minut pozwala na gotowanie w trybie nocnym.

Piec samoczynnie kontroluje zarówno czas pracy całego cyklu jak i poszczególnych kroków gotowania

-Automatycznie otwierany kominek

Pozwala na utrzymanie optymalnych parametrów w komorze pieca.

Kominek otwierany jest w cyklach gotowania w gorącym suchym powietrzu, a zamykany w przypadku np. gotowania warzyw na parze

Dwie prędkości wentylatorów 1400/2800 obr./min oraz auto-rewers

Dwustopniowa regulacja prędkości wentylatora wraz z automatycznym rewersem, czyli odwróceniem kierunku obrotu.

Zapewnia dostosowanie siły nawiewu do potrzeb gotowania potrawy

-NANO Technology

Pokrętła, panel sterowania oraz klamka pokryte są farba zawierającą nanocząsteczki srebra, które niszczą

drobnoustroje, bakterie, wirusy i grzyby

-Automatyczny system myjący

Gwarantuje, ze piec będzie zawsze czysty. Zadbany piec to długie lata bezawaryjnej pracy

POZOSTAŁE CECHY PIECÓW NANO:

– Para wytwarzana poprzez bezpośredni natrysk wody na grzałki.

Natrysk sterowany elektronicznie

– Funkcja PRE-HEATING – rozgrzewanie komory pieca o +30°C więcej

niż temperatura zadana w celu przygotowania pieca na przyjecie

potrawy. Można zapisać ją w programie

– Gniazdo podłączenia sondy na zewnątrz umożliwiające podłączenie

innej sondy

– Uszczelka drzwi wykonana z grubego i odpornego na wysokie

temperatury silikonu. Łatwa do samodzielnej wymiany

– Izolowana obudowa pieca nie tylko wpływa na oszczędność energii

elektrycznej, ale i zwiększa bezpieczeństwo personelu kuchni

– Podwójnie przeszklone drzwi do komory oraz oświetlenie LED

ułatwiające obserwacje procesów zachodzących w piecu

– Łatwe otwieranie wewnętrznej szyby drzwi ułatwia jej czyszczenie

– Rynienka pod drzwiami zapobiega kapaniu skondensowanej pary,

szczególnie po gotowaniu w cyklu mieszanym i na parze

– Tłoczona komora pieca z zaokrąglonymi narożnikami ułatwia

czyszczenie pieca

– Komora wykonana ze stali nierdzewnej AISI 304

– Drzwi z zawiasem po prawej

– Podłączenie do sieci wodnej: 3” gwint zewnętrzny, maksymalna

temp.: +30°C, 150-200 kPa (2 bary), wyłącznie uzdatniona,

zmiękczona maksymalnie do 5°f

219003

Przewidywany czas dostawy: 1-10 dni roboczych.
Dokładna informacja zostanie udzielona po wcześniejszym kontakcie.

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Dostępność: 100 Dostępny

Większa wydajność i oszczędność czasu dzięki dodatkowej mocy pieca konwekcyjno-parowego Silversteam P 7 x 1/1 GN. Całkowicie wypełnione komory nie są problemem dzięki zapewnionej dużej mocy oraz funkcji Rack Control. Zredukowany czas obróbki termicznej, szybsze nagrzewanie, łatwa obsługa oraz system czyszczenia to zalety, które mówią same za siebie.

Dostępność: 100 Dostępny

Większa wydajność i oszczędność czasu dzięki dodatkowej mocy, którą zapewnia piec konwekcyjno-parowy Silversteam P 7 x 1/1 GN. Całkowicie wypełnione komory nie są problemem dzięki zapewnionej dużej mocy oraz funkcji Rack Control. Zredukowany czas obróbki termicznej, szybsze nagrzewanie, łatwa obsługa to zalety, które mówią same za siebie.

Dostępność: 100 Dostępny

Piec konwekcyjno-parowy marki Bartscher z serii Silversteam z elektroniczną obsługą, systemem czyszczenia i 5 parami prowadnic w formacie 2/3 GN – idealny partner w każdej kuchni. Dzięki funkcji Rack Control istnieje możliwość przygotowania najróżniejszych potraw o dowolnej porze. Jest to ułatwienie, dzięki któremu model Silversteam ma wszystko pod kontrolą.

Dostępność: 100 Dostępny

Większa efektywność i oszczędność czasu dzięki dodatkowej mocy pieca konwekcyjno-parowego Silversteam P 5 x 1/1 GN. Całkowicie wypełnione komory nie są problemem dzięki zapewnionej dużej mocy oraz funkcji Rack Control. Skrócony czas obróbki termicznej, szybsze nagrzewanie oraz prosta obsługa mówią same za siebie.

Dostępność: 100 Dostępny

Większa wydajność i oszczędność czasu dzięki dodatkowej mocy, którą zapewnia piec konwekcyjno-parowy Silversteam P 5 x 2/3 GN. Całkowicie wypełnione komory nie są problemem dzięki zapewnionej dużej mocy oraz funkcji Rack Control. Zredukowany czas obróbki termicznej, szybsze nagrzewanie, łatwa obsługa to zalety, które mówią same za siebie.

Dostępność: 100 Dostępny

Piec konwekcyjno-parowy marki Bartscher z serii Silversteam z elektroniczną obsługą i 5 parami prowadnic w formacie 2/3 GN – idealny partner w każdej kuchni. Dzięki funkcji Rack Control istnieje możliwość przygotowania najróżniejszych potraw o dowolnej porze. Jest to ułatwienie, dzięki któremu model Silversteam ma wszystko pod kontrolą.

Dostępność: 100 Dostępny

Piec konwekcyjno-parowy marki Bartscher z serii Silversteam z elektroniczną obsługą i 7 parami prowadnic w formacie 1/1 GN – idealny partner w każdej kuchni. Dzięki funkcji Rack Control możliwe jest przygotowanie najróżniejszych potraw w różnym czasie. Jest to ułatwienie, dzięki któremu model Silversteam ma wszystko pod kontrolą.

Dostępność: 100 Dostępny

Piec konwekcyjno-parowy marki Bartscher z serii Silversteam z elektroniczną obsługą, systemem czyszczenia i 5 parami prowadnic w formacie 1/1 GN – idealny partner w każdej kuchni. Dzięki funkcji Rack Control możliwe jest przygotowanie najróżniejszych potraw w różnym czasie. Jest to ułatwienie, dzięki któremu model Silversteam ma wszystko pod kontrolą.

Dostępność: 100 Dostępny

Większa wydajność i oszczędność czasu dzięki dodatkowej mocy, którą zapewnia piec konwekcyjno-parowy Silversteam P 10 x 1/1 GN. Całkowicie wypełnione komory nie są problemem dzięki zapewnionej dużej mocy oraz funkcji Rack Control. Zredukowany czas obróbki termicznej, szybsze nagrzewanie, łatwa obsługa oraz system czyszczenia to zalety, które mówią same za siebie.

Ta strona używa plików cookie, w celu zapewnienia najlepszego doświadczenia podczas użytkowania.