Kociołek jest urządzeniem do użytku w restauracjach, stołówkach, barach szybkiej obsługi, firmach cateringowych, a także w mobilnej gastronomii. Doskonale zda egzamin w podgrzewaniu dań jednogarnkowych, np. zup, lecza, gulaszu i innych. 10-litrowa pojemność pozwala podgrzewać jednorazowo dużą ilość jedzenia
Moc sprzętu wynosi 450 W, co sprawia, że potrawa szybko się podgrzeje. Jej temperaturę można wygodnie i precyzyjnie regulować pokrętłem w zakresie od 57 do 84°C. Zawartość kociołka nie przypala się dzięki zastosowaniu tzw. kąpieli wodnej – grzałka podgrzewa wodę przenoszącą ciepło
Przezroczysta pokrywka z poliwęglanu umożliwia w każdej chwili wgląd do wnętrza kociołka. Bez uciążliwego sprawdzania poziomu zupy lub sosu - bez niepotrzebnej utraty ciepła.